frice

Rice is one of the basic food of India. Still so many people in India surviving  by having, just a handful of rice itself per day. So we can call “Rice is a life-saving nectar”. There were a million varieties of Rice during the Vedic period. Farmers saying that still there are 200 varieties of rice harvested currently.

Any kind of rice, in the stage of removing skin called as “Brown Rice”. It has 15 kinds of essential nutrients

Rice is a boon of nature for human beings since it has Vitamins B1, 2, 3, 6, E, K. You can’t get it easily than rice, even though if you spent much money.

Since it has too much fiber, it will avoid any cardiovascular disease. Eliminates constipation.

Has a 88 percent manganese content. This is will  provide stamina to the body and increase the conferring resistance to disease.

The oil content helps to reduce fat and bad fat from the body.

27.3% selenium reduces vulnerability of bowel cancer. It avoids diabetes division 2.

Highly controlled sugar levels for diabetes patients.

It’s very good to consume Brown rice for the women who are in post menopausal.

Its fiber content prevents creating stones in the gallbladder.

Brown rice is rich in nutrients for vegetarian.

Helps thyroid function.

Its magnesium improves blood circulation.

The bones are strong and determined.

Protected tissue.

Body weight is not getting an increase.

Asthma, pain, inflammation, joint pain is being controlled.

It avoids breast cancer.

Hair, teeth, muscles is getting the nutrients.

It strengthens the nervous system. It helps for mental health as well.

People who has gluten allergies can take  brown rice.

Soaked watery Rice is a nectar :

In general, if the rice is excess in the night time after dinner, Indian rural people add water on them and soak overnight and they will eat in the morning with the buttermilk, pearl onion, buttermilk chili or pickle. A lot of people will have a desire to eat this in the morning. Also, most of them take this due to their economic situation. Those who work in the field, will take in order to cool the body.  Due to the modern life style it becomes into bread, cheerios, idli, dosa.

But many do not know this soaked watery rice is a nectar.  In 100g cooked rice, only 3.4mg of iron available.  But in 12hrs overnight soaked rice, having 72mg of iron.  At the same time sodium level reduced from 475mg to 303mg.

Potassium level increase up to 840 mg. Calcium level increase from 20mg to 850 mg. The overnight soaked, boiled rice, greatly helps to digest. Many having during sunny to cool their body. US nutrition analysts survey released the below results about the old soaked rice.

Old rice for breakfast making our body, light weight and nutrition filled.

The Highest level of good bacteria will be produced in the body.

Cure stomach diseases.  Its fiber content makes the body with energy.

Curing constipation.

Controls Blood Pressure. It controls fatigue. It cures all kinds of ulcers and allergies. Reduce the appearance of aging. Diminishes the idea of coffee and tea. Reduced drudgery of internal organs. Research confirmed that Vitamin B-6, B-12 much available.

Ayurveda and natural medicine suggest to use clay pot or stone pot for this food for getting the full advantages.

பழைய சாதம் –“இவ்வ்வளவு” விஷயமா……?

பழைய சோறு- அந்த காலத்தில் கிராமங்களில் காலை உணவா க பழைய சோறு சாப்பிடுவது வழக்கம். அந்த வழக்கம் தற்போது கிராமங்களில்கூட காண முடிவதி ல்லை. (ஆனால் இன்று நட்சத்திர ஹோட்டல்களில் மெனு கார்டில் முதலிடம் பழைய சோறு காரணம் கீழே முழுவதும் படிங்க..)

பழைய சோறு- அந்த காலத்தில் கிராமங்களில் காலை உணவாக பழையசோறு சாப்பிடுவது வழக்க ம். அந்த வழக்கம் தற்போது கிராம ங்களில்கூட காண முடிவதில்லை. நாம் சிறுவயதில் சாப்பிட்டி ருப்போம்.

இப்போது பழைய சோறு சாப்பிடுவது தகுதி குறைவாக பார்க்கப் படுகிறது. பிச்சைக்காரன்கூட வாங்க மாட்டேன் என்கிறான். அப்படித்தான் எங்கள் வீட்டில் ஒருநாள் மதிய உணவை முடித்துவிட்டு மீதம் இருந்த சாதத்திற்க்கு தண்ணிர் உற்றி வைத்துவிட்டோம், சிறி து நேரத்தில் ஒருவர் தனக்கு பசிக்கிறது ஏதாவது சாப்பிட கொடுங்கள் என கேட்க எங்க அம்மா அவரிடம் இப்போ தான் தண் ணிர் ஊற்றினேன் குழம்பு ஊற்றி கொண் டு வரவா அல்லது தண்ணிரோடு சாப்பிடுகிறீர்களா என கேட்க தண்ணி ஊத்தியாச்சா நான் பழைய சோறு சாப்பிட மாட்டேன் எனக்கு வேண்டாம் எனக்கூற, இப் போதான் ஊற்றினேன் பழையசோறு இல்ல என எடுத்து கூறியும் அவர் எனக்கு வேண்டாம் என நடையை கட்டிவிட்டார்.

அப்போதே அப்படி என்றால் இக்காலத்தில் சொல்ல வே வேண்டாம். பழைய சோறு என்றாலே காத தூரம் ஓடுகிறோம். ஆனால் அதில் தான் வைட்டமீன் பி6 மற்றும் பி12 அதிகமாக உள்ளது. தவிரவும் சிறு குடலுக்கு நன்மை செய்யும் பாக்டிரியாக்கள் ட்ரில்லியன் கணக்கில் இருக்கி றதாம். இது நமது உணவுப்பாதையை ஆரோகியமாக வைத்திருகி றதாம். உணவுப்பாதை சீராக இருந்தால் அவுட்லெட்டும் சீராகி விடும்.

காலையில் கழிவறையில் மல்லு கட்ட வேண்டாம்.
இதனுடன் இரண்டு சிறிய வெங்காயம் சேர்த்து உண்டால் அபரிமி தமான நோய் எதிர்ப்பு சக்தி கிடைகிறதாம். காய்ச்சல் போன்ற நோய்களிடம் இருந்து காக்கிறது பன்றி காய்ச்சல் உட்பட. காலை உணவாக பழைய சாதத்தை உண்டால் உடல் லேசா கவும் சுறுசுறுப்பாகவும் இருக்கும் . இரவிலே தன்னிர் ஊற்றி வைப் பதால் லட்சக்கணக் கான நல்ல பாக்டிரியாக்கள் உருவாகிறது. மறு நாள் இதை குடிப்பதால் உடல் சூட்டை தணிப்பதோடு குடல் புண், வயிற்று வலி போன் றவற்றை குணப்படுதும். அதுமில்லாமல் இதில் இருக்கும் நார் சத்து மலச்சிக்கல் இல்லாமல் காலையில் ஃபிரியா போலாம். இதனை தொடர்ந்து சாப்பிட்டால் ரத்த அழுத்தம் கட்டுக்குள் வந்து உடல் எடையும் குறந்துவிட்டதாக அமெரிக்காவில் வசிக் கும் இந்திய விஞ்ஞானி பிரதீப் கூறுகி றார். இதில் முக்கியமான விஷயம் என்னவென்றால் உடலுக்கு அதிகமான சக்தியை தந்து உடலை சோர்வின்றி வைக்க உதவுகிறது. அலர்ஜி, அரிப்பு போன்றவை கூட சரியாகி விடுகிறது.

அல்சர் உள்ளவர்கள் இதை சாப்பிட்டு வந்தால் மிக விரைவில் குண்மாகி விடும். எல்லாவற்றிர்கும் மேலாக நோய் எதிர்ப்பு சக்தி கிடைப்ப தால் எந்த நோயும் வராம்ல் உடல் ஆரோக்கியமாகவும் இளமை யாகவும் இருக்கும். அதனாலதான் நம்ம ஆளுங்க ஒரு சட்டி பழைய சாதம் சாப்பிட்டு விட்டு மாலை வரை வயலில் வேலை செய்யமுடிந்திருகிறது போலும். காலையில் சாண்ட்விச், பீட்ஸா, பர்கர் என கழித்து திரியும் தமிழ் மக்களே இன்றிலிருந்து பழைய சோறு சாப்பிட்டு நோயிலிருந்து பாதுகாப்பு பெறுவோம். அப்புறம் பழைய

சாதம் செய்ய தெரியுமா?
(என்ன கொடுமை சார் இது எதுக்கெல்லாம் கிளாஸ் எடுக்க வேண்டியாத இருக்கு)

பொங்குன சோத்துல தண்னிய ஊத்திட்டு அடுத்த நாள்
காலைல திறந்து பாருங்க கமகம என பழைய சோறு தயார். இதற்கு கை குத்தல் அரிசி சிறந்தது. நம்ம வீட்டல் போய் கை குத்தல் அரிசியில் சோறு பொங்க சொன்னால் நம்க்கு தான் குத்து கிடைக்கும் என அஞ்சுபவர்கள் ஒரு ரூபாய் அரிசிகூட உபயோக்கலாம். சூடான சாததில் தண்னிர் ஊற்ற கூடாது. ஆறிய பின்பு மண்சட்டியில் போட்டு தண்னிர் ஊற்றி மறு நாள் காலையில் சிறிது மோர் கலந்து சின்ன வெங்கா யத்துடன் சாப்பிட்டால் ஜில்லென்று இருக்கும். மதியம் வரை பசிக்காதாம்.

Advertisements